Sredstvo za dezinfekciju vode bez hemikalija

Iako su hemikalije za bazene koje su danas dostupne strogo kontrolisane i nisu štetne po zdravlje dok efikasno održavaju vodu u našem bazenu čistom, ne škodi saznanje koje alternative nude profesionalci za kupanje u čistoj i providn oj vodi.

Sredstvo za dezinfekciju vode bez hemikalija

Kontrola patogena UV-C dezinfekcionim sredstvom

Ovaj sjajni uređaj može da se poveže sa cirkulacionim sistemom bazena, gde uništava mikroorganizme (alge, bakterije) u vodi koja teče kroz njega, bombardujući ih UV-C zračenjem. Tehnologija je dugo bila skupa, ali sada dostupna po pristupačnoj ceni. UV-C dezinfekciono sredstvo za vodu može smanjiti količinu hemikalija koje se koriste do 50%. Ne pokreće u potpunosti upotrebu hemikalija, ali sam uređaj ne ispušta nikakve hemikalije u vodu. Troši 75 W, što može očistiti bazen do 60 m³ od patogena.

 

Tehnologija Plave lagune

UV-C dezinfektor vode za bazene hvali rad evropskih inženjera. Smanjenje upotrebe hemikalija oduvek je bio zahtev vlasnika bazena, pa je bilo samo pitanje vremena kada će neko doći do alternativnog rešenja. Tehnologija Plave lagune koju je razvila Holandija je na čelu sveta. Koristi se u UV-C dezinfekcionim sredstvima VGE i Pontaqua Unutar cevi je UV lampa koja koristi UV-C zračenje da uništi bakterije, viruse, alge i štetni hlor koji pluta u vodi, što bi izazvalo iritaciju očiju i kože.

 

Najveća prednost UV-C 5:

1. Kristalno čista voda

2. Niski operativni troškovi

3. Potreban je mali prostor za instalaciju

4. Manja upotreba hemikalija

5. Zaštita od hemijski otpornih mikroorganizama