Pontakua ZLT rasipač soli (soni rastvarač)

Oprema za desalinizaciju dizajnirana za bazene manje od 25 kubnih metara, koja dezinfikuje vodu bazena na ekološki prihvatljiv i ekonomičan način.

Pontakua ZLT rasipač soli (soni rastvarač)

Ušao je na tržište opreme za dezinfekciju 2019. godine kao pravi ciljani proizvod.

Tehničke karakteristike

Ćelija za odsoljavanje ima providno LED svetlo u boji koje pokazuje nivo soli u bazenu, u zavisnosti od temperature vode. Kontroler se nalazi direktno u ćelijskoj jedinici. Uređaj radi već na koncentraciji soli od 1,5 g / l.

Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu, zauzima malo prostora i lako se postavlja. Poseban prekidač protoka kontroliše njegov rad, automatski regulišući doziranje hlora u zavisnosti od položaja poklopca bazena i temperature vode.

Funkcija promene polariteta osigurava da ćelije budu bez naslaga. Zbog toga se proizvod može koristiti tokom cele godine.

Uključuje odvojene konektore za nadzemnu instalaciju za cevi od 32/38 mm. Pontaqua ZLT sredstvo za uklanjanje kamenca automatski čisti ćeliju menjanjem polariteta što znači minimalno održavanje.

Srazmera cene/vrednosti

Oprema za desalinizaciju sama po sebi nije jeftina, ali se brzo isplati, jer nema drugu potrošnju energije osim 40W i soli, a može uštedeti značajnu količinu hemikalija u bazenu. Još jedna prednost je što se dezinfekciono sredstvo rastvara u vodi bazena, tako da je uvek dostupno, kada je cirkulator vode uključen i dezinfekcija počinje automatski.


Pontakua ZLT se može koristiti do 25 m3 bazena, ali nudi najviše na tržištu u ovom asortimanu.

Sadržaj paketa:

  1. ZELIA napajanje (IP-44)
  2. Pontaqua ZLT 25 ćelija (IP-55)
  3. Pribor za cevi prečnika 1,5 ”
  4. 2 k 1,5” konektora
  5. 1 priključni kabl za ćeliju
  6. 4 zavrtnja i 4 igle za pričvršćivanje za napajanje
  7. 2 zaptivke za spojne armature

Princip elektrolize


Razlagač soli elektrolizom razlaže so (NaCl) na natrijum (Na) i hlor (Cl). Hlor se odmah rastvara u vodi i formira hipohlornu kiselinu (HOCI). Ubija bakterije i alge kao efikasno dezinfekciono sredstvo, a zatim se ponovo pretvara u so. Količina hlora potrebna za dezinfekciju bazena povećava se sa temperaturom vode i pH vrednosti vode.

Princip elektrolize


Pontakua ZLT proizvod je usaglašen sa zahtevima bezbednosti i elektromagnetne kompatibilnosti evropskih direktiva 2014/35 / UE i 2014/30 / UE. Pontakua rastvarač soli proizvodi CCEI, koji razvija opremu za bazene već 40 godina.